Workshops

Ik bied bij alle boeken workshops en inspiratiesessies op maat aan voor scholen in het voortgezet onderwijs. De workshops en inspiratiesessies worden afgestemd op de behoefte en het beleid van de school. Neem voor meer informatie over de mogelijkheden en prijzen vrijblijvend contact op via de contactpagina. 

Voorbeelden van mogelijke workshops:

Workshop 'Een goed begin is het halve werk, 10 aandachtvangers & 30 lesopeningen voor het VO'
Bij het boek 'Een goed begin is het halve werk, 10 aandachtvangers & 30 lesopeningen voor het Voortgezet Onderwijs' heb ik een interactieve workshop ontwikkeld. Het boek heeft als onderliggend didactisch concept 'De zes rollen van de leraar'. De rol van presentator is uitgewerkt in het boek.

Deze workshop heb ik o.a. verzorgd op het 'Leerling 2020 congres'. De inhoud van alle workshops op dit congres werd gemiddeld beoordeeld met 3,7 van de 5 sterren en de bruikbaarheid met 3,4 van de 5 sterren.

Deze workshop ontving 4,5 van de 5 sterren voor de inhoud en 4,7 van de 5 sterren voor bruikbaarheid en werd beoordeeld door 16 deelnemers!   

Workshop 'Haal meer uit het einde van je les' 
Hoe geef jij invulling aan de rol van afsluiter van een les? En wist je dat dit de bij uitstek geschikte rol is om te beginnen met differentiëren? In deze workshop krijg je werkvormen aangereikt om de les effectief af te sluiten. 

Workshop 'Ik ga differentiëren' 
Deze workshop richt zich op het geven van invulling aan het begrip differentiëren door de school/team/sectie en biedt inspiratie om lessen effectiever te maken. 

Recensie door: Marloes van der Meer - Onderwijskundige & Lerarenopleider Hogeschool Utrecht.

Frank heeft onlangs een workshop aan mijn studenten gegeven t.a.v. differentiatie in de klas. Hij heeft mij gewonnen door op de studenten af te stemmen en hen mee te nemen in wat hij noemde 'kleine stapjes' die 'passen bij jou als docent'. Door dit steeds te benoemen en met concrete voorbeelden te komen van hoe te differentiëren in de klas - gewoon klein, zonder poespas - laat hij zien dat het voor iedereen mogelijk is. Het belangrijkste is natuurlijk de leerwinst voor de studenten. Deze waren unaniem zeer tevreden over de workshop van Frank én Frank zelf en gaven aan vol inspiratie aan de slag te gaan met differentiatie in de klas.

Workshop 'Non-stop Activerende Didactiek' 
Tijdens deze workshop ervaart de deelnemer non-stop activerende didactiek en gaat naar huis met een rijk gevulde didactische gereedschapskist.    

© 2021 - 2022 meneergaarthuis | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel